Selecteer een pagina

FAQ

De IRRCO10X lijkt niet meer te reageren.

Mogelijk zijn een of meerdere groepen uitgeschakeld. Wanneer men na het opstarten vanuit het groepsmenu 2 seconden drukt op de knop zal de betreffende groep uitgeschakeld worden met behoudt van alle instellingen. De betreffende schakelaars zullen ook niet meer reageren. Op het display verschijnt bij de betreffende groep: ‘UITGESCHAKELD’ Na nogmaals 2 seconden drukken zal de groep weer inschakelen en zijn programma vervolgen.

Hoeveel kranen kunnen gelijktijdig actief zijn?

Per groep of zone kunnen maximaal 3 kranen gelijktijdig actief zijn. De expert versie kent maximaal 4 zones. In dat geval  kunnen dus maximaal 12 kranen gelijktijdig actief zijn. Houdt ten alle tijden rekening met de totale stroom die de IRRCO10X kan leveren.

Hoe kom ik aan een IRRCO10X?

Bentrons levert uitsluitend aan groothandel, watertechnische en elektrotechnische bedrijven. Voor prijzen, levertijden en overige informatie kunt U contact opnemen via het contactformulier of een mail sturen naar info@bentrons.com

 

Contactformulier
AC of DC kranen?

De IRRCO10X kan zowel met AC als DC overweg. Echter kunnen niet beiden door elkaar gebruikt worden. In de controller zelf wordt een keuze gemaakt voor de spanning naar de kranen toe. De keuze bestaat uit 24VAC of 24VDC. Wanneer er lange leidingen gebruikt worden kan ter compensatie gekozen worden tussen 28VAC of 28VDC. De maximale stroom die geleverd kan worden bedraagt 1A.

Kan de IRRCO10X een pomp schakelen?

Ja, dan kan. In het installatiemenu kan aangegeven worden of er een pomp ingeschakeld dient te worden. Als deze optie wordt geselecteerd wordt 1 uitgang gereserveerd voor het aansturen van de pomp. Bij de expertmodus kan iedere zone beschikken over zijn eigen pompuitgang.

Hoe vaak kan ik een irrigatie starten met een irrigatieklok?

Om hier een antwoord op te geven moet je  de werking van de irrigatieklokken begrijpen. Allereerst is het handig om te weten dat een ‘standaard’ IRRCO10X beschikt over 1 enkele zone. De ‘expert’ versie beschikt over maximaal 4 zones. 1 Zone kan maximaal over 9 irrigatieklokken beschikken. Een ‘standaard’ versie heeft dus maximaal 9 irrigatieklokken en een ‘expert’ versie heeft maximaal 36 irrigatieklokken. Elke irrigatieklok kan wat betreft tijd ingesteld worden op twee manieren:

  • Een startklok met een herhaalfunctie. Je geeft een starttijd op, gevolgd door het aantal herhalingen.
  •  Een periodeklok met een herstart functie. Je geeft een tijdsperiode op, bijvoorbeeld van ’s morgens 6:00 tot 12:00, gevolgd door een hertstarttijd. Deze herstart tijd gaat in na het aflopen van de laatste kraan. Dit proces blijft zich herhalen tot de periodeklok afloopt.

Het aantal schakeltijden is dus eigenlijk niet op voorhand te zeggen. Met behulp van 9 configureerbare irrigatieklokken per zone is er veel mogelijk. Het aantal irrigatieklokken is dus niet hetzelfde als het aantal starttijden.

Bij elke irrigatieklok kan ook de watergift ingesteld worden. Dit is instelbaar tussen 10 en 200%. Stel dat de standaard watergift van een kraan ingesteld is op 10 minuten. Vervolgens worden er 2 irrigatieklokken geselecteerd. 1 Voor ’s morgens met watergift 50% en de tweede voor ’s middags met watergift 150%. Het resultaat is dat er ’s morgens 5 minuten geïrrigeerd wordt en ’s middags 15 minuten. Uiteraard kan dit ook in seconden of liters.

 

Kan ik in de 'expert' versie ingangen koppelen?

Ja, dat kan. In de ‘expert’ versie kan elke zone beschikken over zijn eigen ingangen maar ook ingangen delen. Voorbeeld: 1 Stopingang kan de irrigatie van alle zones onderbreken.